Harstad Hestesportslubb

Harstad Hestesportsklubb er en av 22 klubber i Troms Rytterkrets. Selv om medlemstallet har vært varierende, har aktivitetsnivået og engasjementet blant medlemmene vært høyt. Ønsker du å lære mer om klubben? Les videre!

Hvorfor bli medlem?

Klubben har et variert tilbud til sine medlemmer. Her kan du lære å ri, lære å kjøre hest, lære om stell og foring av hest, og du kan tidvis ta prøver av ulike slag som rideknappen og grønt kort. Størst av alt er at du driver med en engasjerende hobby sammen med andre mennesker som interesserer seg for akkurat det samme som du gjør – nemlig hesten.

Vi er aktive sammen, lærer sammen, lærer bort til hverandre, støtter hverandre i utfordringer og heier hverandre frem. Det spiller ingen rolle om din største interesse er tur, dressur, sprang, kjøring, kun å være med hesten eller være der som foresatt på tilskuer-nivå. Vi går side om side, gammel og ung, gutt og jente, erfaren og uerfaren. Fellesnevneren for alle medlemmene er nettopp hest! Og som medlem inviteres du med inn i fellesskapet. Her gjør alle sitt for å skape et godt miljø. Og her får alle sjansen til å være med å forme hva klubben skal drive med. Det er opp til deg hvor mye du ønsker å engasjere deg. Samarbeid er et nøkkelord som gjør at alle føler seg inkludert og alle er med på å skape felles vekst for fremtiden.

Ulike kurs som tilbys

Klubben arrangerer flere typer kurser. Her kan du melde deg på kjørekurs som legges opp for nybegynnere. Kurset kan brukes som en forberedelse til ponnilisenskurs. Etter gjennomføring av ponnilisenskurs kan du delta som kusk i ponnitrav. Du kan også begynne med monté, som er travløp uten sulky, men med rytter.

Her er flere ukentlige ridekurs for nybegynnere og øvede. Det blir egne kurs for ungdom og voksne som har litt erfaring fra før. Kursene er hovedsakelig praktiske, men inneholder også en nødvendig dose teori. Ponniklubben er for de aller minste på mellom tre og seks år. Barna får ri både på banen og på tur. Det blir også her gitt enkle oppgaver slik at de minste rytterne også får kjenne på mestring og kontakt med hesten. Det blir i tillegg arrangert rideleir både på sommer- og vinters-tid. Her kan du få lære både kjøring og ridning og mye annet som hører med.

Et tilbud for alle

Det varierte tilbudet gjør at alle kan finne sin favorittplass. Selv om din hovedinteresse er sprang eller distanse kan du dra stor nytte av å bli stimulert av andre retninger. Et variert tilbud gir mange impulser som igjen gir økt kunnskap. Dette vil igjen gi enda større glød og interesse som smitter over på andre i klubben. Kunsten er å holde sitt fokus, og da kan du komme svært langt som rytter. Det er viktig å ha et team rundt seg som konkurranserytter. En fast gjeng som gir støtte og bra tilbakemeldinger til hverandre er uvurderlig. Det er også viktig for barn som vokser opp med hest å ha et miljø rundt seg. De fanger opp svært mye kunnskap og erfaring på stallgangen ved å se og høre på mer erfarne hestefolk.

Sikkerhet i håndtering av hest vektlegges høyt. Det er nødvendig med mye opplæring før man kan bli selvstendig til hest. På denne måten reduseres antall skader og uhell. Både hester og mennesker kan kjenne seg tryggere.

Ridelærer Mia Eggum står for undervisningen og er godt kvalifisert som utdannet ridelærer trinn II. Hun er allsidig og det vekker tillit blant medlemmene. Hun har erfaring innen dressur, sprang, terrengritt, kjøring og travtrening. Hun er oppvokst på gården og dette sikrer en god, stabil oppfølging av alle elever.